Basın Müzesi Gezisi

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, 13 Aralık Perşembe günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Gezi kapsamında öğrenciler; gazetecilik teknolojisini, yaşama iz bırakmış gazeteci-yazarların mesleklerini yaparken kullandıkları araç-gereçler ile içerikleri ve tarihe ışık tutan eserleri görme fırsatı buldu.

Oyuncuk Kardeşliği

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, 12 Aralık Çarşamba günü "Oyuncak Kardeşliği" projesi kapsamında Ümit Kavak'ı Üniversitemizde ağırladı. Söyleşide sosyal medya üzerinde büyüyen "Oyuncak Kardeşliği" projesini anlatan Kavak, fotoğraf ve videolarla projenin detaylarını paylaştı.

10-20 Aralık tarihleri arasında İncirli yerleşkemizde açılan stantta toplanan oyuncak ve giysiler “Oyuncak Kardeşliği” projesine bağışlanacak.

Havayolu Mülakatına Yönelik Drama Eğitimi

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, 12 Aralık Çarşamba günü Kabin Ekibi Performans Yönetimi dersi kapsamında 2. sınıf öğrencilerine “Mülakata Yönelik Drama Eğitimi”ni verdi. Öğr. Gör. Tuvana Eroltu ve Öğr. Gör. Semra Dereli Civelekhan tarafından gerçekleştirilen eğitimde; öğrencilerin beden dili, zor durumlarla başa çıkma becerileri, mesleki ve yabancı dil bilgileri ölçüldü. Eğitim sonunda öğrencilere değerlendirme ile ilgili bilgi verildi.

Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlileri Vakko’daydı

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Moda Tasarımı Programı öğretim görevlilerimizden Neslihan Tokat Ozan, Nilgün Demirhan ve Serpil Aymaz Vakko ile ortak yazacakları makaleler hakkında görüşmek ve veri toplamak amacıyla Vakko Esenyurt Üretim Merkezi’ni ziyaret etti.

“Abiye Giyimde Astarlama Sorunları”, “Baskı Tasarımında Alternatif Süreçler” ve “Ev Tekstilinde Koleksiyon Oluşum Sürecinde Vakko Örneği” başlıklı makaleler için Vakko’nun idari kadrosuyla ortak çalışmalar devam etmektedir.

Öğr. Gör. Zehra Kaşka Üreten Sağlık Sektörünün Önde Gelen İş İnsanları ile Bir Araya Geldi

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Program Başkanı Öğr. Gör. Zehra Kaşka Üreten, 13 Aralık Perşembe günü İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nda sağlık sektörünün önde gelen iş insanları ile bir araya geldi. Toplantıda, sanayinin ihtiyacına yönelik yetişmiş işgücünün taşıması gereken nitelikler ile sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek üzere önerilerde bulunuldu.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencileri Uzakrota Travel Summit’te

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 12 Aralık Çarşamba günü Tur Operatörleri, Turizm Acentaları, Oteller, Teknoloji Firmaları, Seyahat Yazarları ve Turizm öğrencilerinin yer aldığı 57 oturum, 120 konuşmacı ve 3500'ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen “Uzakrota Travel Summit”e katıldı.

“Müslüm” Filmine Kültür Etkisi

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü ve Grafik Tasarımı Programı Öğr. Gör. Mehmet Saka; yazı ve tipografi alanındaki uzmanlığını uzun metrajlı bir sinema filminin daha “Tipografik Tasarımcı”lığını üstlenerek gösterdi. Daha önce “Ayla” filminin "Tipografik Tasarımcı”lığını yapan Saka, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses’in hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan “Müslüm”ün de logo ve yazı tasarımlarının hazırlanmasını üstlenerek filmin yapım kadrosunda yer aldı.

Moda Tasarımı Programı Atölyesine Numune Dokuma Tezgahı Kuruldu

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Moda Tasarımı Programı, “Kumaş Yapı Bilgisi”, “Tekstil Tasarımı” ve “Ev Tekstili Tasarımı” derslerinde ihtiyaç duyulan dokuma tezgahını öğrencilerin kullanımına açtı. Gülas Makine’dan gelen yetkililer tarafından öğrencilerle beraber kurulumu yapılan tezgahta, kumaşı oluşturan atkı ve çözgü ipliklerinin nasıl dokunarak kumaş haline geldiği uygulamalı olarak gösterildi.

“Sağlık Çalışanlarının Yaşadığı Sorunlar ve Hasta Psikolojisi”

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, 11 Aralık Salı günü Sağlık Eğitimi Uzmanı Pelin Çarkın’ın konuşmacı olduğu “Sağlık Çalışanlarının Yaşadığı Sorunlar ve Hasta Psikolojisi” seminerini düzenledi. İncirli yerleşkemizde gerçekleştirilen seminerde, sağlık alanında çalışan kişilerin yaşadıkları sorunlar gündeme getirilerek; hasta psikolojisi hakkında bilgiler öğrencilerimiz ve farklı üniversitelerden gelen öğrenciler ile paylaşıldı.

Moda Tasarımı Programı Fashionist Abiye Gelinlik ve Damatlık Fuarı’nda Stant Açtı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İşletmecilik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Moda Tasarımı Programı, bu yıl CNR’da 5.’si düzenlenen "Fashionist Abiye Giyim Fuarı”nda katılımcı olarak yer aldı. 5 adet abiye giysi tasarımı ile fuara katılan Moda Tasarımı Programı, fuarı görmeye gelen birçok lise öğrencisi ve abiye sektörünün önde gelen markaları ile tanıştı.