İş ve Staj Görüşmelerinde Stresle Başa Çıkabilme Yöntemleri

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 14 Mart 2019 Perşembe günü “İş ve Staj Görüşmelerinde Stresle Başa Çıkabilme Yöntemleri” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Uzman Psikolog Alev Yıldırım’ın konuşmacı olduğu etkinlikte öğrencilerimize gündelik hayatta, iş ve staj görüşmelerinde yaşanan stresle nasıl başa çıkabilecekleri hakkında bilgi verildi.

Sigortacılıkta Satış ve Pazarlama

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı tarafından 18 Mart Pazartesi günü “Sigortacılıkta Satış ve Pazarlama” başlıklı seminer gerçekleştirildi. AkSigorta Kurumsal Grup Direktörü Murat Özek’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, sigorta sektörünün geçmişi ve geleceği, sigorta sektöründe satış ve pazarlama kanalları, sigorta sektöründe dijitalleşme konuları hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

Darphane Gezisi

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık programı, 20 Mart 2019 Çarşamba günü Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenledi. Teknik gezi kapsamında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Saadettin Parmaksız tarafından paranın ve darphanenin tarihi, darphanenin temel işlevleri ve işleyişi hakkında öğrencilere sunum yapıldı.

“Eyvah Yine mi Sınav?” Konferansı

İşletme Yönetimi Programı, 18 Mart Pazartesi günü “Eyvah Yine mi Sınav?” isimli bir konferans düzenledi. İncirli yerleşkemiz 1A-01 numaralı derslikte gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Müge Gökdeniz tarafından öğrencilere “Kişilik Envanteri Testi” uygulandı. Kişilik envanter testlerinin “İnsan Kaynakları” açısından önemini anlatan Gökdeniz, öğrencilerimizin kariyer hedefleri açısından kendilerini tanımaları gerektiğini vurguladı.

Sigorta ve Kariyer

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 6 Mart Çarşamba günü “Sigorta ve Kariyer” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) Müdürü Mehmet Kalkavan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; sigorta, sigortacılığın önemi, sigorta sektöründe yer alan kurumlar, Türkiye’de sigortacılığın gelişimi ve geleceği konularında öğrencilerimize bilgi verildi.

Turizm Sektöründe Misafir Memnuniyetinin 101 Yolu

İKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, İbis Styles Hotel Genel Müdürü ve “101 Misafir Memnuniyeti Yolu" kitabı yazarı Orkun Avkan’ı üniversitemizde ağırladı. Orkun Avkan öğrencilerimiz ile turizm sektöründe misafiri memnun etmenin yolları hakkında sohbet etti. Başta Orkun Avkan olmak üzere eşi Özlem Avkan’a, İbis Sytles Hotel Eğitim Sorumlusu Emir Güzgan ve katılan herkese teşekkür ederiz.

İKÜ Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile İbis Styles Hotel Arasında Sektörel İş Birliği

İKÜ Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve İbis Styles Hotel Arasında Sektörel iş birliği kapsamında protokol imzalandı. İş birliği kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimize staj, seminer ve iş imkanları sunulacak.

Öğrencimiz Hüseyin Baki Dinç “Kickboks Tatami Sporları İl Seçmeleri”nde Birincilik Ödülü Aldı

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı öğrencimiz Hüseyin Baki Dinç, 23 Şubat 2019 tarihinde Aksu Spor Kulübü üyesi olarak katıldığı “Kickboks Tatami Sporları İl Seçmeleri”nde “89 kg Kicklight” branşında birincilik ödülü aldı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Öğrenci ve Mezunlarımız İKÜ’de Kariyer Günleri’nde Farklı Sektörden 32 Firma ile Buluştu

İstanbul Kültür Üniversitesi İş Geliştirme, Endüstriyel ve Sektörel İlişkiler Birimi (İGESİB), Kültür Noktası, Meslek Yüksek Okulu ve İŞKUR iş birliği ile 12-13 Mart tarihlerinde İncirli yerleşkesinde “İKÜ’de Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi. İGESİB Başkanı Öğr. Gör. Selen Çeliköz, İMYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Saka ve İŞKUR Bahçelievler Şube Müdürü Levent Taş tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, farklı sektör ve alanlardan 32 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.